.

2013 Mansa Huang Shan Bing Cha

země původu Čína

50g
Sáček se ziplockem
610

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

V tradičních kamenných formách lehčeji lisovaný dvousetgramový koláč tvořený dlouhými robustními listy tmavě hnědé a šedostříbřité barvy a výrazné kořeněné a dřevité vůně. Zlatooranžový nálev plné, výrazné, avšak sametově hladké chuti s příjemnými bylinnými tóny sušeného sena, zajímavou ovocnou složkou s převahou sušených jablek, vibrující peprností a dlouhým, minerálním, živým dozvukem.
Doporučená příprava: 4 – 5 g čaje na 100 ml vroucí vody, slíváme po 20, 15, 10… vteřinách. Ideální na přípravu je miniaturní konvička, slíváček či zhong a miska(-y) stejného obsahu, aby se celý obsah dal slít najednou.

Lístky byly sklizeny na jaře 2013 ze zdivočelých, 40-60 let starých stromů v okolí vesnice Mansa v kraji Mengla v jižním Yunnanu, v horské oblasti na hranicích s Laosem. Stromky byly původně vysázeny jako čajová zahrada, která byla později opuštěna, stromky se rozrostly a zdivočely.  Čaj byl téhož roku zpracován i lisován do dvousetgramových koláčků a následně převezen na Taiwan, kde byl v letech 2013-21 uskladněn.
Mansa Tea Mountain, v jejímž centru se nachází vesnice Mansa, patří historicky k šesti slavným čajovým horám (Gedeng, Mangzhi, Mansa, Manzhuan, Yibang, Youle), které jsou považovány za nejvhodnější místa pro růst čajovníků.
Více o čajích typu Puerh si můžete přečíst zde.

Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Rok: 2013
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína