.

Matcha - čaj a příslušenství

Japonský zelený práškový čaj používaný při čajovém obřadu čanoju. Ty nejkvalitnější lístky japonského zeleného čaje se po usušení melou na pomalu se otáčejících kamenných mlýnech. Díky tomuto zvlášť šetrnému zpracování si matcha zachovává všechny účinné látky, jasnou svěží chuť i vůni.

/_files/image/2020_foto_vypisy_zbozi/Matcha_vypis.jpg

Matcha - čaj a příslušenství

Na rozdíl od běžných čajů, u kterých se nejvýživnější čajové listy vyhazují, se zelený čaj matcha smíchá s vodou a celý se konzumuje. Takto „sníme“ čajové listy, nepijeme jen výluh, a tím zkonzumujeme 10 až 15krát více živin, které se vyskytují se v běžných zelených čajích. Dnes již nemusíme studovat čanoju (japonský čajový obřad), abychom mohli docenit lahodnost a všestrannost práškového čaje. Jeho využití je takřka neomezené. Od klasické přípravy zeleného nápoje pomocí bambusové metličky, až po míchání koktejlů v mixéru či použití jako přísady pro pečení a vaření. Více o čaji matcha.