.

2012 Manzhuan Huang Shan Bing Cha

země původu Čína

50g
Sáček se ziplockem
410
390g
koláč 390 g
3 099
10g
Vzorek
99

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Sheng Puerh z pohoří Yi Wu

Tento Sheng puerh pochází z džungle v okolí vesnice Man Zhuan v legendárním pohoří Yi Wu v oblasti Meng La v prefektuře Xi Shuang Banna. Maocha smíchána se sběrů z okolí několika vesnic z polodivokých 50 až 70 let starých stromků. Čaj byl až do nynějška skladován na Taiwanu.
Lehčeji lisovaný velký koláč je tvořen z ukázkových dlouhých tipsů zlatohnědé barvy hutné oříškovo dřevité až nepatrně zemité vůně.
Poměrně vyzrálý, chuťově vyrovnaný až harmonický profil velmi jemné kompaktní sladce ořechové chuti s ušlechtilými dřevitými tóny a lehkou peprností v dozvuku.

Příprava čaje Sheng Puerh

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.

O čajích typu Puerh si můžete mnohem více přečíst zde.

Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Rok: 2012
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína