.

Pre Qing Ming Red Jade White Tea

země původu Taiwan

50g
Sáček
399

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Red Jade White Tea

Bílý čaj z keříků kultivaru Hong Yu TTES 18 z časné jarní sklizně, sklízený ručně 4. března v oblasti Ming Jian v kraji Nantou v nadmořské výšce 350-400 m na zahradách čajového mistra pana Yu, který pěstuje své keříky v souladu s přírodou a bez použití jakékoliv chemie. 
Větší list lehčího, avšak pravidelného rolování (stripe), velmi tmavého jakoby sametového vzhledu daného lehčí oxidací (10 %) a následným dopékáním. Zářivý zlatooranžový nálev plné intenzivní, přesto hebké chuti plné těžšího medu, exotických květů a koření, tolik typické pro kultivar TTES 18.

Příprava čaje Red Jade White Tea

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 60 vteřin.

Pre Qing Ming

jsou čaje sklízené před jarním svátkem Qing Ming. Jsou tradičně považovány za vytříbenější, jemnější, chuťově lépe vyprofilované a samozřejmě za cennější.

Forma: Bílý čaj celolistový
Oblast: Taiwan
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2024
Označení: Pre Qing Ming
Země původu: Taiwan