.

Bio Kagoshima Hojicha

země původu Japonsko


Sypaný čaj
205 Kč / 50g
10g
Vzorek
48

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Pražený zelený čaj z Japonska, Kagošima

Jemně opražený zelený čaj Kukicha. Má čerstvou, lehce praženou chuť i vůni. Vhodný k popíjení po jídle. Důležitou charakteristikou čaje Hojicha je, že obsahuje méně kofeinu. Zelený čaj obsahuje zdraví prospěšné látky jako tanin, kofein, vitamíny (A, B2, C, E, K...). Při pražení se kofein vypařuje, ale tanin, látka známá svými protirakovinnými účinky, v čaji Hojicha zůstává. Díky pražení při vysoké teplotě ztratí svíravost typickou pro zelený čaj (pozn. ztráta katechinů). Dá se tedy říct, že můžete vypít více čaje Hojicha než běžného zeleného čaje, a také jej mohou pít děti a starší lidé.

Příprava čaje Hojicha

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.

Bio čaje z Kagošimy

Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.
 

Forma: Pražený zelený čaj
Oblast: Japonsko
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko