.

2023 Hadong Nokcha Ujeon

země původu Jižní Korea

40g
Alu sáček
1 266
1 013

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Korejský zelený čaj Nokcha Ujeon

Zelený čaj z jarní sklizně z korejského pohoří Jirisan, sklízený před 20. dubnem, svátkem prvního jarního deště, Gogu. Krásně zpracovaný, lehčeji rolovaný suchý list stříbřitě zeleného vzhledu a velmi ušlechtilé svěží vůně. Téměř čirý zelenkavý nálev vyvážené jemné nasládlé svěže jarní čisté chuti s tóny bazalky, citrusu a mladého hrášku. Čaj je balen ve 40g alu sáčcích, papírová krabička bude přibalena, pokud si objednáte dva sáčky.

Příprava čaje Nokcha

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 40 a třetí 90 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 70–75 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 20, 30 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC po 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.

O čajích z oblasti Hadong

Většina čajovníků v Koreji je vysázena ve velkých komerčních zahradách v Boseongu v provincii Jižní Jeolla od roku 1950. Existují však také čaje, které pocházejí z polodivokých čajovníků v oblasti Hadong v provincii Jižní Gyeongsang. Tato oblast je historickým domovem korejského čaje. Zejména čaje v okolí kláštera Ssanggye-sa na svazích slavné Jirisan Mountain jsou sklízeny a zpracovány většinou ručně a vznikají zde nejjemnější korejské čaje. Čajovníky sem byly dovezeny z Číny a vysázeny v 9. Století. Během staletí se rozmnožily vysemeňováním. Nebyly množeny pomocí importovaných kultivarů jako jinde v Koreji a díky tomu si udržely unikátní chuťové nuance a aroma typické pro Jirisan Mountain. Vzhledově jsou čaje drobnolisté, v chuti sladké s intenzivním aroma. Nepoužívají se zde pesticidy a hnojiva jsou použita jen v malých dávkách, pokud vůbec. 

Přečíst Blog.

Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Jižní Korea
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2023
Země původu: Jižní Korea