.

Bio Kagoshima Kukicha

země původu Japonsko


Sypaný čaj
198 Kč / 50g
10g
Vzorek
48

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zelený čaj z jihojaponské Kagošimy

Dělá se převážně z vysoce kvalitních stonků a listů zbylých při zpracování první, dubnové sklizně. V Japonsku se nazývá „Shiraore“, má mírně nasládlou chuť, nálev trávově zelené barvy a svěže zelenou vůni. Pro nižší obsah kofeinu je Kukicha vhodná pro večerní popíjení. List světlé zelené barvy, typického tvaru drobných rovných větviček a intenzivní sladké, lehce peprné a mírně citrusové vůně. Světlý, lehce mléčně zakalený zelený nálev delikátní, sladce kulaté chuti se svěžími citrusovými tóny, stopou zeleného pepře a bílé čokolády.

Příprava čaje Kukicha

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.

Bio čaje z Kagošimy

Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.
 

Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Označení: CZ - BIO - 002
Značka: BIO
Země původu: Japonsko