.

Bio Kamairi Tamaryokucha

země původu Japonsko

50g
Sáček se ziplockem
420

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Bio Kamairi Tamaryokucha

Japonská Tamaryokucha z oblasti Gokase (prefektura Miyazaki v centrální části ostorova Kjúšú) na jihu Japonska. Čaj z keříků kultivaru Kanayamidori, sklízený strojově v polovině dubna. Krásně tvarovaný list netradičního matného kovově šedozeleného vzhledu a intenzivní citrusové a jemně peprné vůně. Nálev světle zelené barvy plné, husté až krémové, avšak vyvážené chuti s příjemnou svěžestí, nepatrnou slaností, stopou ořechů, mořských řas a citrusů. 
Čaje typu Kamairi jsou díky svému netradičnímu způsobu zpracování na japonském trhu raritou. Oxidace listu byla v tomto případě ukončena „čínským způsobem“ na rozpálených kovových pánvích. Oproti obvyklému japonskému způsobu, kdy je použita horká pára. 

Příprava čaje Tamaryokucha

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 40 a třetí 90 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 70–75 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 20, 30 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC po 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.

Koukněte na články o japonských čajích v našem blogu:
Japonský čaj - hon za chutí umami.
Poznámky k degustacím - japonské čaje.

 

Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2023
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko