.

2022 Nokcha Gamnong

země původu Jižní Korea


Sypaný čaj
535 Kč
482 Kč / 50g

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Nok-cha neboli zelený čaj. Gamnong znamená korejsky „Sladká sklizeň“. Jde o jarní sklizeň sbíranou ručně v období těsně před a po svátku Gok-u, kolem 20. dubna. Tedy na hranici mezi první sklizní Ujeon (znamaná „sbíráno před Gok-u“) a druhou sklizní Sejak. Čaj byl zpracováván tzv. mokrou metodou, kdy byla oxidace enzymů v listu zastavena horkou parou. Suchý list tvořený drobnými pravidelně rolovanými tipsy tmavě zelené barvy a živé, šťavnaté vůně s tóny citrusů. Světle zelený nálev delikátní, krémové až olejnaté chuti s jemnou ovocnou sladkostí s tóny bazalky, citrusů a lučních bylin.
Příprava: 1 čajová lžička (4 g) čaje na 200 ml vody prošlé varem a vychladlé na 65 - 70° C, louhujeme 1 minutu. Podobně připravíme i další nálevy, teplotu vody pozvolna zvyšujeme.

Nokcha Gamnong pochází z Jangsung Tea Plantation v nadmořské výšce okolo 200 m. Zahrada byla založena v roce 1965 a dnes je osázena čajovníky starými až padesát let. Celá je vedena v režimu certifikovaného biozemědělství. Její umístění v nejsevernějším místě provincie Jižní Čolla (Jeolla-namdo) spolu s nadmořskou výškou poskytuje pěstovaným čajovníkům velmi chladné a vlhké klima, ideální podmínky pro jejich pěstování.

 

Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Jižní Korea
Zahrada: Jangsung
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2022
Země původu: Jižní Korea