Sung Do Mao Cha
země původu Vietnam
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Jarní maocha určená k produkci světlého Sheng Puerhu z oblasti Sung Do v provincii Yen Bai v centrální hornaté oblasti severního Vietnamu. Ručně sbírané a na slunci sušené lístky pochází ze starých a divokých stromů velkolistého čajovníku (Camellia sinensis var. assamica), ve Vietnamu nazývané Shan Tuyet což znamená "horský sníh" a odkazuje na bílé chmýří na čajových lístcích.
Velmi dlouhý, nelámaný, otevřeně rolovaný list šedostříbrné barvy a intenzivní bylinné vůně. Zlato oranžový nálev hebké, pěkně vyvážené sladce kořeněné chuti s tóny horských bylin a vyschlého dřeva.
„Sung Do“ znamená v jazyce hmongských obyvatel „Hluboký proud“. Sung Do je obec v okrese Van Chan, provincie Yen Bai, více než 250 km od Hanoje v severozápadním Vietnamu. Je to jedno z míst, kde je čaj stále divoký a lidé jsou upřímní a pohostinní. Hustota starých divokých čajovníků je zde nejvyšší v celé zemi.
původ: oblast Sung Do, provincie Yen Bai
místní etnikum: H'Mong
sklizeň: duben 2025
nadmořská výška 1400 - 1600 m
čajovník: divoké stromy - velkolistá varieta Shan Tuyet
Příprava čaje Maocha
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.

.jpg)
Forma: Sypaný puerh
Oblast: Vietnam
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2025
Země původu: Vietnam