.

2004 Mengsong Gushu Bing Cha

země původu Čína

50g
Sáček se ziplockem
1 395
375g
Koláč
9 900

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Čaj z roku 2004 z vesnice Naka v oblasti Mengsong. Je lisovaný z listů ze starých divokých stromů, které rostou v horách v okolí vesnice v nadmořské výšce kolem 1500 m, čaj byl vyprodukován na zakázku pro taiwanského obchodníka.
Pěkně vyzrálý koláč o váze 375 g tvořen delšími lehce rolovanými listy s delikátní lehce zemitou vůní. Světle hnědý až zlatavý nálev hladké až krémové, mírně nasládlé chuti s tóny ořechů, sušených švestek a se stopou čerstvých hub. Chuť i aroma jsou poměrně konzistentní v průběhu mnoha nálevů, které čaj snese.

Příprava čaje Sheng Puerh

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.

O čajích typu Puerh si můžete mnohem více přečíst zde.

Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína