Minijapan White 320

země původu Japonsko


899

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

porcelánový slíváček (minijapan)
150 ml, ø 11 cm, výška 6,5 cm včetně víčka
Tento klasický a velmi oblíbený japonský slíváček je ideálním vybavením pro individuální čajování, vnitřní sítko umožní pohodlně připravit několik nálevů japonského zeleného čaje.

Příprava japonských zelených čajů:
Chuť připraveného čaje je ovlivněna mnoha faktory. Kvalitou vody, její teplotou, použitým nádobím, množstvím louhovaného čaje a délkou louhování.
Vodu prošlou varem použijeme na vyhřátí nádobí, čímž jí zároveň zchladíme. Do vyhřáté konvičky vložíme čaj. Pro běžnou japonskou konvičku kjúsú o objemu 150 - 250 ml použijeme cca 7 g čaje. Zalijeme ho vodou zchlazenou na asi 70 °C a louhujeme jednu minutu, poté slijeme do vyhřátých šálků. Další nálevy zaléváme stejně teplou vodou, sléváme však již po pár vteřinách.
Tento způsob přípravy je však pouhým doporučením. Snažte se experimentovat a najít si pro každý čaj svůj vlastní způsob.
U nejkvalitnějších čajů můžeme zalít větší množství čaje (10 - 15 g) v malé 80 - 100ml konvičce vodou zchladlou na 40 – 50 °C a louhovat 5 minut. Nálev pak po kapkách sléváme do miniaturních šálků. Dostaneme tak úplně jiný chuťový výsledek, než u běžného způsobu přípravy. Další nálevy připravujeme stejně, avšak s každým dalším nálevem zvedáme teplotu vody asi o 5 °C.

Více Méně

Země původu: Japonsko



Příslušenství