Red Buffalo Oolong
země původu Vietnam
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Tmavý oolong z ručně sbíraných lístků z keříků kultivaru Thanh Tam (Qing Xin) z čajových plantáží v okrese Moc Chau v provincii Son La v severozápadním Vietnamu. Jarní sběr z keřů pěstovaných v nadmořské výšce 800-1000 metrů.
Do drobných pravidelných kuliček rolované lístky tmavě hnědé barvy a příjemné ovocně medové vůně. Hnědý nálev, krémově hebké, intenzivně sladké chuti s bohatou škálou aromatických tónů sušeného ovoce, třtinového cukru, sladkého ženšenu, skořice a sladu.
původ: okres Moc Chau, provincie Son La
místní etnikum: Kinh
sklizeň: Jaro 2025
nadmořská výška 800 - 1000 m
čajovník: kultivar Thanh Tam (Qing Xin oolong)
Příprava čaje Red Buffalo Oolong
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 60 vteřin.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Forma: Rolovaný celolistový oolong
Oblast: Vietnam
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2025
Země původu: Vietnam