Jin Xuan Charcoal Oolong, Light Baked

země původu Taiwan

50g
Alu sáček vakuově balený
259

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Velmi lehce oxidovaný, do pravidelných kuliček rolovaný taiwanský oolong kultivaru Jin Xuan (TTES12, Golden Daylilly). Čaj byl následně lehce dopékán na dřevěném uhlí. Nálev světlé zlatozelené barvy, příjemné sladce ovocné až medové vůně, smetanově hebké sladké chuti, ve které se krásně kombinují květinové tóny lehce oxidovaných oolongů, smetanová hebkost kultivaru Jin Xuan a sladké, karamelové až jemně peprné tóny následného pečení.
 

Příprava: doporučujeme čaj připravovat v malém množství vody cca 1,5 dcl. Do vyhřáté konvičky nebo slíváčku vložíme cca 3 g čaje a zalijeme převařenou vodou o teplotě 85°C. Louhujeme 1-1,5 minuty, poté slijeme do šálku. To můžeme mnohokrát opakovat až do doby, kdy nám čaj chutná. Při dalších nálevech pozvolna zvyšujeme teplotu i dobu louhování.

Název Jin Xuan (v překladu Golden Daylily, květina Zlatá Denivka Hemerocallis) označuje specifický kultivar vyvinutý počátkem osmdesátých let taiwanským výzkumným ústavem Taiwan Research and Experiment Station (TRES), což je národní institut zabývající se rozvojem čajového průmyslu na Taiwanu. Tento ústav používá pro označování zavedených kultivarů, které zde vznikly, číselnou řadu. Kultivar Jin Xuan nese označení číslem 12, někdy též TRES #12 nebo T-12. Pro svou hebkou, smetanově krémovou chuť se občas u tohoto kultivaru setkáme s označením mléčný oolong. Často je tato mléčná chuť uměle podporována přidanými chuťovými aditivy, ne však v našem případě.

Více Méně

Oblast: Taiwan - Nantou County
Rok: 2019
Země původu: Taiwan



Oolong