.

Bio Matcha Iri Sencha

země původu Japonsko

50g
Krabička Keiko
499

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Bio Kabusé Sencha a Matcha

Špetka práškového čaje matcha dodává tomuto polostíněnému zelenému čaji z dubnového sběru jasně sytě zelenou barvu, zejména v prvním nálevu, který se pak mírně vyjasní. Má příjemnou, svěží vegetální chuť. V Japonsku je tato kombinace čaje Sencha s práškem Matcha známá také pod názvem Matcha Iri Sencha.
Kabusecha je zelený čaj, který vzniká zastíněním čajových keřů, díky čemuž se v nich objeví vysoký obsah chlorofylu a dalších účinných látek, jako je například theanin, který je patrný ve sladké chuti. Zároveň rostliny díky zastínění produkují méně hořkých látek.
Jedná se o intenzivně napařovaný čaj (Fukamushicha). Šetrný proces napařování otevírá póry listů a zvyšuje obsah extraktu v čaji. To se pozná podle zakaleného, sytě zeleného nálevu a výtěžnosti čaje.

Příprava čaje Matcha iri Sencha

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 65–70 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 55–60 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC, 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.

Bio čaje z Kagošimy

Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.

Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Označení: CZ - BIO - 002
Značka: BIO
Země původu: Japonsko