.

Nepál Jun Chiyabari Himalayan Imperial Black J182C

země původu Nepál


Sypaný čaj
380 Kč
304 Kč / 50g
10g
Vzorek
85
68

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Netradičním způsobem zpracovaný čaj z nepálské organické a biodynamické zahrady Jun Chiyabari v oblasti Dhankuta. Krásně zpracovaný lehce rolovaný, zcela oxidovaný nelámaný suchý list velmi tmavé barvy a intenzivní sladce čokoládové vůně, s příjemnými tóny nakládaného ovoce. Jiskrný zlatorudý nálev kulaté, sametové hebké, příjemně sladovité chuti s tóny kakaa.

Doporučená příprava: 3 lžičky suchého listu vložíme do vyhřáté konvičky o objemu cca 300 ml, zalijeme vodou o teplotě 90°C a louhujeme 3 - 5 minut. Čaj snese více nálevů.

 

Více o čaji HIB:
Divize: Ramché, Bokré, Nigalé a Chulachuli
Nadm. výška: 1850 m
Sklizeň: 25. 10. 2021
Kultivary: směs klonů, převažuje Phoobsering 312 (P312), Tukdah 78 (T78), Bannockburn 668 (B668) & Bannockburn 157 (B157) & Ambari Vegetative 2 (AV2)
Zpracování: zavadnutí, podélné rolování, oxidace a sušení

 

O Jun Chiyabari


Lokalita
Čajová zahrada se nachází ve východním himálajském regionu Nepálu, na úpatí kolem Hile v oblasti Dhankuta. Zahrada je položena ve výšce 1600 - 2000 metrů nad mořem. Tato oblast se nachází asi 200 km východně od Káthmándú, 55 km západně od Ilamu v Nepálu a 65 km západně od indického Darjeelingu.

Sběrači v práci
Mistryně ručního zpracování

Kultivary / rostliny
Do zahrady byly přivezeny a vysázeny kultivary různé kvality z Nepálu a Darjeelingu, ale také z Tchaj-wanu a Japonska. Z Nepálu přišly rostliny (řízky a semínka) z původních semen, která darovali vládci z dynastie Čching (cca 1850-1860) nepálským panovníkům. Byly vysázeny také rostliny místně dostupné od nepálské Čajové komise, např. AV2.
Z Darjeelingu jsou to např. kultivary T1, T78 a Phoobshering 312 a mnoho dalších. Díky přátelům a příznivcům získali majitelé také cenné řízky a semínka z Číny. Vysázena byla také běžná japonská odrůda Yabukita a pár speciálních čajovníků, které rostou v lesích v Miyazaki ken.
Dovezeny a vysázeny byly tchajwanské čajovníky Si Ji Chun a Chin Sin Oolong z Dong Ding v Nantou. Velmi málo čajových zahrad v regionu má takové typy čajovníků, jaké mají v Jun Chiyabari. Tato rozmanitost v kombinaci s půdou, klimatem a uměním čajového mistra dávají čajům zvláštní charakter.
Období produkce
Výrobní sezóna začíná v březnu a pokračuje až do listopadu. Jak už je v tomto regionu obvyklé, jsou zde čtyři sklizně: první, druhý, monzunový a podzimní sběr. Začátek a konec každého období sběru je zcela závislý na počasí.

Typy produkovaných čajů
Čaje z celého spektra oxidace od 0 % do 100 %, od specialit po standardní černý ortodoxní. Najdete zde různé produktové řady oxidovaných, částečně oxidovaných a neoxidovaných čajů. 

Zamlžená a krásná...

Forma: Celolistový
Oblast: Nepál
Zahrada: Jun Chiyabari
Sklizeň: Autumnal Flush
Rok: 2021
Lot: J182C/ 2021
Označení: HIB
Země původu: Nepál