.

Bio Thailand Chang Rai Hong Cha

země původu Thajsko


Sypaný čaj
158 Kč / 50g
10g
Vzorek
45

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Thajský černý čaj pocházející z horské provincie Chang Rai na samém severu Thajska v tzv. Zlatém trojúhelníku na hranicích s Barmou a Laosem. Keříky kultivaru Jing Shuan byly pěstovány v nadmořské výšce 400–700 m. Celoroční velmi teplé počasí a vydatné srážky spolu tvoří ideální podmínky pro pěstování čajovníku. Ruční sběr, následné delší a intenzivnější zavadání i rolování a až pětihodinová oxidace listu dávají čaji výrazný nezaměnitelný charakter.
Zcela oxidovaný, nelámaný suchý list v několika odstínech hnědé s intenzivní medovou a sladovou vůní. Nálev jiskrné hnědo měděné barvy a sametově hebké, sladce medové chuti s tóny sušených hrušek, vanilky a podzimního listnatého lesa.

Příprava: Menší hrst lístků (cca 5g čaje) vložíme do vyhřáté malé konvičky o objemu 1,5 dcl a zalijeme vodou o teplotě 85ᵒC. Necháme louhovat jednu minutu a slijeme do vyhřátých šálků. To můžeme opakovat s postupným prodlužováním doby louhování, dokud nám čaj chutná.

 

Více Méně

Forma: Celolistový
Oblast: Thajsko - Chang Rai
Rok: 2021
Označení: Jing Shuan
Země původu: Thajsko



Černý čaj