Benifuuki Wakocha
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Černý čaj z malé zahrady pana Iwaty, který ji vede v režimu organického zemědělství. Jarní sběr z keříků kultivaru Benifuuki. Tmavě hnědý, lehčeji rolovaný, z velké části oxidovaný suchý list hutné sladce medové vůně s tóny nakládaného ovoce, sušených meruněk a sladu. Oranžově měděný nálev pestré ovocné chuti s převahou peckovin, citrusů, sušeného šípku a rakytníku, s mírnou vibrující svíravostí v dozvuku.
V posledních letech byla na celé farmě používaná pouze biologická hnojiva z místních zdrojů. Sklizeň z místních keříků probíhá pouze jednou ročně, na jaře. Čaj je z roku 2020 a má velký potenciál k dlouhodobému zrání.
Původ: zahrada Iguchi-yama, Tsukigase, Nara
Rozloha: 0,25 ha
Nadmořská výška: 250 m
Podloží: magmatická hornina
Půda: směs hlinitých a písčitých zemin
Farmář: Fumiaki Iwata
Doporučená příprava
Použijte 4 g čaje a zalijte jej horkou vodou o teplotě 98 °C, nechte louhovat 90 sekund. Muže můžete zalít až čtyřikrát. Vyšší teplota vody lépe uvolní jedinečné aroma čaje v nálevu.
O kultivaru Benifuuki
Kultivar Benifuuki byl vyšlechtěn Výzkumným ústavem pro čaj a zeleninu v prefektuře Mie a v roce 1993 registrován pod číslem #44. Vznikl křížením kultivaru Benihamore, který je přímým potomkem ásámského čajovníku s kultivarem Makura Cd86´, který má naopak své kořeny v indickém Darjeelingu. Již od počátku byl považován za kultivar vhodný k produkci černých čajů a oolongů. Lístky tohoto kultivaru začínají rašit zhruba o 7-9 dní dříve než kultivar Benihikari a asi o 1-2 dny později než Yabukita. Keříky Benifuuki jsou velmi odolné vůči většině běžných chorob.
O farmáři
Fumiaki Iwata je ročník 1974, vystudoval vysokou školu zemědělskou v Tokyu a od roku 2001 se věnuje rodinému podniku – pěstování čaje.

Forma: Celolistový
Oblast: Japonsko
Zahrada: Iguchi-yama
Sklizeň: 1. sklizeň
Rok: 2020
Označení: Benifuuki
Země původu: Japonsko