.

Benifuuki Wakocha

země původu Japonsko


Sypaný čaj
765 Kč / 50g

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Černý čaj z malé zahrady pana Iwaty, který ji vede v režimu organického zemědělství. Jarní sběr z keříků kultivaru Benifuuki. Tmavě hnědý, lehčeji rolovaný, z velké části oxidovaný suchý list hutné sladce medové vůně s tóny nakládaného ovoce, sušených meruněk a sladu. Oranžově měděný nálev pestré ovocné chuti s převahou peckovin, citrusů, sušeného šípku a rakytníku, s mírnou vibrující svíravostí v dozvuku.
V posledních letech byla na celé farmě používaná pouze biologická hnojiva z místních zdrojů. Sklizeň z místních keříků probíhá pouze jednou ročně, na jaře. Čaj je z roku 2020 a má velký potenciál k dlouhodobému zrání.

Původ: zahrada Iguchi-yama, Tsukigase, Nara

Rozloha: 0,25 ha

Nadmořská výška: 250 m

Podloží: magmatická hornina

Půda: směs hlinitých a písčitých zemin

Farmář: Fumiaki Iwata

Doporučená příprava

Použijte 4 g čaje a zalijte jej horkou vodou o teplotě 98 °C, nechte louhovat 90 sekund. Muže můžete zalít až čtyřikrát. Vyšší teplota vody lépe uvolní jedinečné aroma čaje v nálevu.
 

O kultivaru Benifuuki

Kultivar Benifuuki byl vyšlechtěn Výzkumným ústavem pro čaj a zeleninu v prefektuře Mie a v roce 1993 registrován pod číslem #44. Vznikl křížením kultivaru Benihamore, který je přímým potomkem ásámského čajovníku s kultivarem Makura Cd86´, který má naopak své kořeny v indickém Darjeelingu. Již od počátku byl považován za kultivar vhodný k produkci černých čajů a oolongů. Lístky tohoto kultivaru začínají rašit zhruba o 7-9 dní dříve než kultivar Benihikari a asi o 1-2 dny později než Yabukita. Keříky Benifuuki jsou velmi odolné vůči většině běžných chorob.

O farmáři

Fumiaki Iwata je ročník 1974, vystudoval vysokou školu zemědělskou v Tokyu a od roku 2001 se věnuje rodinému podniku – pěstování čaje.

Forma: Celolistový
Oblast: Japonsko
Zahrada: Iguchi-yama
Sklizeň: 1. sklizeň
Rok: 2020
Označení: Benifuuki
Země původu: Japonsko