Four Season Oolong Natural Farming

země původu Taiwan

50g
Alu sáček vakuově balený
175

Sypaný čaj
175 Kč / 50g
10g
Vzorek
45

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Lehce oxidovaný oolong kultivaru Sijichun (Four Season oolong) pěstovaný v nadmořské výšce 300 - 350 m v kraji Nantou u městečka Ming Jian na západě ostrova Taiwan. Čaj byl vypěstován a zpracován panem Chenem, který pěstuje čaje v režimu Natural Farming v souladu s okolní přírodou bez použití chemických hnojiv či pesticidů. Sklizeň z dubna 2019, jen lehká 10 - 15% oxidace listu, tradiční pevné rolování do středně velkých kuliček světle zelené barvy a jemné, sladce chladivé květinové vůně se stopou vanilky, jahod a malin. Čirý, světle zelený nálev výrazně květinové vůně těžších tónů růží a konvalinek, hebké smetanové chuti s převahou exotického ovoce, vanilky a mírnou sladovitostí v dochuti.


Příprava: Čaj vhodný pro přípravu typu Gong Fu. Asi 5 g čaje vložíme do malé konvičky o objemu 150 ml a zalijeme vroucí vodou. Sléváme po 15 - 30 vteřinách louhování. Čaj snese více nálevů.

 

Four Season Oolong je pojmenován po rostlině, ze které se sbírá. Tento houževnatý čajovník objevil ve své zahradě jeden pěstitel z okresu Muzha poblíž Taipeie. Je to zřejmě odrůda divokého čajovníku. Divoký a svěží je i charakter nálevu. Náš farmář si všiml, že některé keříky v jeho zahradě rostou velmi rychle, zatímco jiné nemají ani nasazeno na list. Začal tedy nové keře pěstovat systematicky a zjistil, že je lze otrhávat 7 – 8x ročně, a to i v zimě, kdy má většina čajovníků klidovou fázi. Tato houževnatá varieta dala jméno oolongu Four Season a stále potvrzuje životaschopnost čajovníku, ze kterého lze každoročně sklidit velký objem lístků. V posledních deseti letech začíná rostlinu Si Ji Chun pěstovat stále více zemědělců.

Více Méně

Oblast: Taiwan - Mingjian, okres Nantou
Rok: 2019
Země původu: Taiwan



Oolong