Kukicha BIO

země původu Japonsko


Sypaný čaj
189 Kč / 50g

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zelený čaj z jihojaponské Kagošimy
Dělá se převážně z vysoce kvalitních stonků a listů zbylých při zpracování první sklizně. V Japonsku se nazývá „Shiraore“, má mírně nasládlou chuť, nálev trávově zelené barvy a svěže zelenou vůni. Pro nižší obsah kofeinu je Kukicha vhodná pro večerní popíjení.
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.

Příprava: 3 čajové lžičky (15 g) čaje na 1l vody prošlé varem a vychladlé na cca 70°C, louhujeme 40 vteřin. Při druhém nálevu zchladíme vodu také na 70°C, sléváme však po 10 vteřinách. Podobně připravíme i třetí a další nálevy.

Bio čaje z Kagošimy
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.
Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.
 

Více Méně

Forma: Celolistový
Oblast: Japonsko - Kagoshima
Sklizeň: 1. sklizeň
Značka: BIO
Země původu: Japonsko



Zelený čaj