Práškový zelený čaj Kabusé No 1

země původu Japonsko

30g
Kovová dóza
450

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zelený čaj z jihojaponské Kagošimy
Jedinečný najemno mletý zelený čaj matcha určený k japonskému čajovému obřadu čanoju. Ty nejkvalitnější lístky japonského zeleného čaje se po usušení melou na pomalu se otáčejících kamenných mlýnech. Díky tomuto zvlášť šetrnému zpracování si matcha zachovává všechny účinné látky jako jsou vitamíny, antioxidanty, minerály a vláknina. Má jasnou svěží chuť i vůni. Jde o neopakovatelný zážitek.

Specialitou tohoto čaje je fakt, že byl namlet na kamenných mlýnech přímo v evropské centrále Keiko Shimodozono.

Příprava: 3 bambusové lžičky čašaku s práškovým čajem vložíme do vyhřáté čajové misky čavan, zalijeme 2 dcl 75°C horké vody a našleháme bambusovou metličkou časen. Získaný nápoj má smaragdově zelenou pěnu.

Kagošima
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.
Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.
Kvalita matchy se pozná podle její barvy. Sytá jasná smaragdově zelená barva je charakteristická pro matchu vysoké kvality, zatímco žlutozelená či hnědozelená barva je známkou nízké či špatné kvality čaje.

Tip: skladujte matchu v ledničce.

Matcha
Zelený čaj má díky obsahu neoxidovaných polyfenolů prokázané antibakteriální a protivirové účinky a snižuje hladinu cholesterolu. Kvalitní japonské čaje obsahují hodně vitamínu A, B, C, E a P a také katechiny, karoten, aminokyseliny a minerály jako draslík, fluor a zinek.
http://www.darjeeling.cz/cz/vse-o-caji/zeleny-caj
Na rozdíl od běžných listů zeleného čaje, které se po vyluhování vyhazují, listy matchy se našlehají s vodou a konzumují se. Pitím čaje matcha dochází ke konzumaci antioxidantů ze zeleného čaje, vitamínů, minerálů a vlákniny ve vyšší koncentraci.
Matcha také obsahuje velké množství L-theaninů – jedinečných přírodních aminokyselin, které se vyskytují téměř výlučně v zeleném čaji – a také teofylinu, který má podobné účinky jako kofein. Má se za to, že tyto látky společně pomáhají udržovat vyšší duševní jasnost a energii.
http://www.darjeeling.cz/cz/vse-o-caji/matcha-mlety-caj

 

Více Méně

Forma: Práškový
Oblast: Japonsko - Kagoshima
Sklizeň: 1. sklizeň
Značka: BIO
Země původu: Japonsko



Keiko