Okabe Gyokuro Tohei 2018

země původu Japonsko

50g
Alu sáček
965

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Gyokuro od mistra Maejima Tohei
Velmi dlouhý, do pravidelných jehliček tvarovaný suchý list tmavě smaragdově zelené barvy a velmi intenzivní sladce peprné až pryskyřičné vůně. Nálev překvapivě světlé až mléčně zelené barvy zato plné, hutné, smetanově krémové sladké chuti s příjemnou sladkou umami, směsí ořechů, slanou kořeněností mořských řas, lehkou peprností a stopou citrusů (grep a pomelo).
Příprava: 1 čajová lžička (5 g) čaje na 200 ml vody prošlé varem a vychladlé na 55 - 60° C, louhujeme 50 vteřin. Při druhém nálevu zchladíme vodu na 65 - 70° C, sléváme však po 15 vteřinách. Podobně připravíme i další nálevy.

Čaj pochází z velmi brzké jarní sklizně z okolí města Okabe v prefektuře Shizuoka. Jedná se o blend (směs) ze tří typů rostlin Yabukita, Saemidori a Gokoh. Lístky byly sbírány ručně. Část zahrady je zastiňována po staru rýžovou slámou. Toto Gyokuro je mistrovská práce v celém Japonsku vyhlášeného čajového mistra pana Maejima Tohei, který se zaměřuje převážně na produkci čajů typu Gyokuro. Čajovníky jsou zastiňovány tradičním způsobem rohožemi z tkaných rýžových stébel, nazývaných „Komo“. Ty jsou vyskládány na dřevěných rámech, tak aby se přímo nedotýkali čajových keříků. Keříky byli takto zastiňovány po dobu tří týdnů.
Více o tomto čajičajovém mistru.

Více Méně

Sklizeň: 1. sklizeň
Rok: 2018
Země původu: Japonsko



Zelený čaj