.

Bio Kagoshima Matcha Seimei

země původu Japonsko

50g
Sáček se ziplockem
785

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Práškový čaj z Kagošimy

Organická matcha z jihojaponské Kagošimy. Keříky poměrně raritního kultivaru Seimei byly před sklizní zastiňovány po dobu 21 dní a poté strojově sklizeny. Lístky byly krátce napařeny a lehce finálně zahřáty. Prášek Matcha Seimei má zářivě zelenou barvu a hlubokou, intenzivní a svěží vůni. Po našlehání má čaj hustou, krémovou konzistenci, krásně zelenou barvu, plnou a šťavnatou chuť, bohatou texturu, sílu a sladkou umami v dokonalé rovnováze.

Příprava práškového čaje matcha

Připravte si čajovou misku
Na jednu porci čaje doporučujeme použít 1–2 g  zeleného čaje matcha, což odpovídá jedné až dvěma čašaku (bambusová lžička na čaj). Do větší vyhřáté, čisté a suché čajové misky (čavan) vložte čaj. Aby matcha nehrudkovatěla během šlehání, je lepší ji prosít před jemné sítko.

  1. Přidejte vodu
    Uvařte vodu a nechte ji vychladnout na teplotu přibližně 70–80 °C. Nalijte malé množství vody (asi 70 ml) na matcha prášek. O výběru vhodné vody na čaj si můžete více přečíst zde.
  2. Šlehejte bambusovou metličkou (časen)
    Pomocí bambusové metličky začněte energicky šlehat čaj ve tvaru písmene „M“ nebo „W“, dokud nevznikne hladká pěna. Proces by měl trvat přibližně 20–30 sekund.
  3. Vychutnejte si matcha čaj
    Jakmile je čaj jemný a krémový, můžete jej ihned podávat. Matcha se pije přímo z misky a je připravena k okamžitému vychutnání.
  4. Na našem blogu najdete celý článek o přípravě a variantách tohoto skvělého nápoje!
  5. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.
  6. Tady najdete další recepty s čajem matcha.

Tip: skladujte matchu v ledničce.

 

Forma: Práškový zelený čaj
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2025
Značka: BIO
Země původu: Japonsko