Bio Tencha Niji

země původu Japonsko

30g
Sáček
450

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zelený čaj z japonské Kagošimy
Tencha je plně stíněný čaj nejvyšší kvality, který není jen surovinou pro mletí, a tedy výrobu práškového čaje matcha. Tencha je lahodná jako čaj připravený v malé japonské konvičce. Jemné plátky jsou také ideální ozdobou na Matcha Latté a poslouží i jako originální posyp salátů a slaných jídel.
Zhruba 20 dní před sklizní jsou čajové plantáže zastíněny sítěmi, které eliminují až 90 % přirozeného světla. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Čajové keříky kompenzují ztrátu světla zvýšením obsahu chlorofylu v listech. Pouze nejlepší ručně sbírané čajové listy se pak spaří, usuší a nařežou, aby se odstranily žilky a stonky. Takto zpracovaný čaj se nazývá tencha.

Tip na přípravu v malé konvičce: vyberte si malou konvičku s jemným nerezovým sítkem, objem max. 200 ml. Převařenou vodou si vyhřejte konvičku i šálek a zchlaďte ji na 55 - 60° C. Do konvičky vložte 1 čajovou lžičku (2 g) čaje, zalijte zchlazenou vodou a louhujte 50 vteřin. Při druhém nálevu zchlaďte vodu na 65 - 70° C, slijte však po 15 vteřinách. Podobně připravte i další nálevy.
 

Bio čaje z Kagošimy
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.
Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.

Více Méně

Oblast: Japonsko - Kagoshima
Rok: 2020
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko



Zelený čaj