.

Oolong

Nespočet čajů, vůní, chutí a barev. Nespočet kultivarů čajovníku i postupů zpracování listu. Velmi dlouhá historie nejprve v kontinentální Číně a později na bájném Taiwanu. To vše jsou čaje typu Oolong. Společnou charakteristikou je poloviční míra oxidace listu.

/_files/image/2020_foto_vypisy_zbozi/Oolong.jpg

Oolong

Částečně oxidované čaje produkuje tradičně jižní Čína a Taiwan. Jejich obliba už čítá stovky let a najdeme jich přes 3000 druhů. Rozdělují se podle procenta oxidace. Na Taiwanu se čaj pěstuje až od 19. století. Portugalský název ostrova je Formosa, „krásný ostrov“. Zdejší částečně oxidované čaje typu oolong získaly světový věhlas. Špičkové oolongy někdy pocházejí z lednové sklizně, dále rozlišujeme sklizeň první (konec dubna – květen), druhou (konec května – červen) a třetí (srpen).