.

Bio Kagoshima Matcha Okumidori

země původu Japonsko

50g
Sáček se ziplockem
785

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Matcha z prefektury Kagošima na jihu Japonska. Keříky kultivaru Okumidori byly před sklizní po dobu 21 dní zastiňovány. Temně zelená barva, hluboké chuťové tóny, smetanová textura a výrazná sladkost s těžšími květinovými tóny a stopou fialek.

Příprava čaje matcha

  1. Připravte si čajovou misku
    Na jednu porci čaje doporučujeme použít 1–2 g  zeleného čaje matcha, což odpovídá jedné až dvěma čašaku (bambusová lžička na čaj). Do větší vyhřáté, čisté a suché čajové misky (čavan) vložte čaj. Aby matcha nehrudkovatěla během šlehání, je lepší ji prosít před jemné sítko.
  2. Přidejte vodu
    Uvařte vodu a nechte ji vychladnout na teplotu přibližně 70–80 °C. Nalijte malé množství vody (asi 70 ml) na matcha prášek. O výběru vhodné vody na čaj si můžete více přečíst zde.
  3. Šlehejte bambusovou metličkou (časen)
    Pomocí bambusové metličky začněte energicky šlehat čaj ve tvaru písmene „M“ nebo „W“, dokud nevznikne hladká pěna. Proces by měl trvat přibližně 20–30 sekund.
  4. Vychutnejte si matcha čaj
    Jakmile je čaj jemný a krémový, můžete jej ihned podávat. Matcha se pije přímo z misky a je připravena k okamžitému vychutnání.
  5. Na našem blogu najdete celý článek o přípravě a variantách tohoto skvělého nápoje!
  6. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.

Tip: skladujte matchu v ledničce.

 

Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2025
Označení: CZ - BIO - 002
Značka: BIO
Země původu: Japonsko