Bio Kagoshima Matcha Okumidori
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Matcha z prefektury Kagošima na jihu Japonska. Keříky kultivaru Okumidori byly před sklizní po dobu 21 dní zastiňovány. Temně zelená barva, hluboké chuťové tóny, smetanová textura a výrazná sladkost s těžšími květinovými tóny a stopou fialek.
Příprava čaje matcha
- Připravte si čajovou misku
Na jednu porci čaje doporučujeme použít 1–2 g zeleného čaje matcha, což odpovídá jedné až dvěma čašaku (bambusová lžička na čaj). Do větší vyhřáté, čisté a suché čajové misky (čavan) vložte čaj. Aby matcha nehrudkovatěla během šlehání, je lepší ji prosít před jemné sítko. - Přidejte vodu
Uvařte vodu a nechte ji vychladnout na teplotu přibližně 70–80 °C. Nalijte malé množství vody (asi 70 ml) na matcha prášek. O výběru vhodné vody na čaj si můžete více přečíst zde. - Šlehejte bambusovou metličkou (časen)
Pomocí bambusové metličky začněte energicky šlehat čaj ve tvaru písmene „M“ nebo „W“, dokud nevznikne hladká pěna. Proces by měl trvat přibližně 20–30 sekund. - Vychutnejte si matcha čaj
Jakmile je čaj jemný a krémový, můžete jej ihned podávat. Matcha se pije přímo z misky a je připravena k okamžitému vychutnání. - Na našem blogu najdete celý článek o přípravě a variantách tohoto skvělého nápoje!
- Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.
Tip: skladujte matchu v ledničce.
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2025
Označení: CZ - BIO - 002
Značka: BIO
Země původu: Japonsko