Nepál Kalapani Junkiri
země původu Nepál
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Nepál Kalapani Junkiri
Podzimní sběr z nepálské zahrady Kalapani ve východní části země, hornaté oblasti Ilam. Poměrně tmavý, zcela oxidovaný, pravidelně rolovaný suchý list intenzivní, sladce ovocné vůně. Tmavý rudohnědý nálev plně kulaté medově ovocné, krémově hladké chuti s tóny šípku, kdoule a stopou kakaa v dozvuku.
Příprava čaje Kalapani Junkiri
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.
Kalapani Tea Estate
Kalapani znamená v nepálštině „černá voda“, podle temné hladiny nedalekého jezera. Mladá zahrada ležící v nadmořské výšce 1800 m na svazích v okolí vesnice Gopetar v okrese Panchthar v horním Ilamu. Místní čajová produkce je projektem jednoho manažerů z nedaleké a nám známé zahrady Pathivara.
Kalapani byla založena v roce 2021 a nachází se v Gopetar, okrese Panchtar ve východním Nepálu. Nachází se v odlehlé oblasti hraničící s přírodní rezervací Singhalila, což je oblast Himálaje s vysokou rozmanitostí, která je známá rehabilitací pandy červené a vzácného čolka himálajského.
Jedná se o BLF (Bought Leaf Factory), kde se listí získává od malých farmářů. Plantáže se pohybují od 1800 do 2100 metrů nad mořem.
Forma: Černý čaj celolistový
Oblast: Nepál
Zahrada: Kalapani
Sklizeň: Podzimní sklizeň
Rok: 2023
Lot: KPT 41 / 2023
Země původu: Nepál