.

Kabusé Tenko BIO

země původu Japonsko


Sypaný čaj
15,00 € / 50g
10g
Vzorek
3,46

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zelený čaj z jihojaponské Kagošimy
Tenko znamená „Vůně nebes“ a pochází z jarní předsklizně. Má na jazyku osvěžující dlouhotrvající chuť. Aroma tohoto nejzelenějšího z čajů Keiko je svěží, plné a živé. Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.

Příprava: 1 čajová lžička (5 g) čaje na 200 ml vody prošlé varem a vychladlé na 55 - 60° C, louhujeme 50 vteřin. Při druhém nálevu zchladíme vodu na 65 - 70° C, sléváme však po 15 vteřinách. Podobně připravíme i další nálevy.

Bio čaje z Kagošimy
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.
Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.

Koukněte na články do blogu:
Japonský čaj - hon za chutí umami.
Poznámky k degustacím - japonské čaje.

Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Značka: BIO
Země původu: Japonsko