.

Mid 90s Green Mark Replica

země původu Čína

25g
Sáček se ziplockem
511
357g
Koláč
6 769

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Pěkně vyzrálý sheng puerh skladovaný v čistém a suchém skladu na Taiwanu. Díky obalu odkazujícímu k věhlasnému čaji z padesátých a šedesátých let jsme ho nazvali Green Mark Replica. Z původních 357 g má koláč nyní cca 350 g, během času list pracuje a mění se.
Hnědo oranžový nálev hřejivé hebké kořeněné mírně dřevité chuti se stopou vlašských ořechů a příjemnou svíravostí v ústech, která během dlouhého aftertastu postupně mizí. Velice energický čaj s potenciálem dalšího zrání, který je zároveň vhodný k okamžitému popíjení. Skvělý poměr ceny a kvality u takto noblesně vyzrálého čaje.
Doporučená příprava: 4 – 5 g čaje na 100 ml vroucí vody, slíváme po 20, 15, 10… vteřinách. Ideální na přípravu je miniaturní konvička, slíváček či zhong a miska(-y) stejného obsahu tak, aby se dal celý obsah slít najednou.

U starších čajů není snadné přesně určit původ a rok produkce, většinou se jedná o směs listů. Originální Green Mark nebo také Green Label je čaj produkovaný od poloviny padesátých do poloviny šedesátých let nejčastěji v Menghai Tea Factory v éře zvané Yin Ji Cha.

Oblast: Čína - Yunnan
Rok: 1994
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína