2012 Menghai Washan Shu Puer

země původu Čína

50g
Alu sáček
245
357g
Koláč
1 470

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Tmavý Shu puerh lisovaný do typického 357g koláče. Maocha sbíraná v roce 2012 z polodivokých, 50 - 60 let starých stromů v oblasti Menghai a následně lisovaná v roce 2013. Nálev temné hnědo růžové barvy, plné rustikální chuti s příjemnou rovnováhou mezi zemitostí a štavnatostí s hravými živočišnými tóny sladkých ořechů, rašeliny a černého pepře.
sklizeň: 2012
lisování: 2013

Doporučená příprava: 4 – 5 g čaje na 100 ml vroucí vody, slíváme po 20, 15, 10… vteřinách. Ideální na přípravu je miniaturní konvička, slíváček či zhong a miska(-y) stejného obsahu, aby se celý obsah dal slít najednou.

Co je to Shu puerh a Mao-cha?
Shu Puerh
Snaha urychlit proces vyzrávání puerhů vedla až k objevení metody Wò Dūi (渥堆, mokré kupení), která byla poprvé použita počátkem sedmdesátých let ve známých továrnách Menghai a Kunming a od té doby se rozšířila po celé oblasti a stala se velmi populární. Jde o řízené povzbuzení a prodloužení všech mikrobiálních procesů v listu. Čajové listy Mao Cha jsou opět zvlhčeny, nakupeny na sebe a zakryty nepropustnými plachtami, kde takto zrají po dobu 40 – 60 dnů. Poté jsou následně lisovány podobně, jako je to v případě Sheng Puerhů, anebo dosušeny a prodávány jako sypaný čaj. Přestože původní záměr vedoucí k produkci Shu Puerhu byl nahradit velmi dlouhý proces zrání zelené varianty, došlo v podstatě k objevení zcela nového druhu čaje, který si získal své jasné místo na čajovém trhu. Také Shu puerhy po úplném dosušení či lisování dále vyzrávají a časem získávají na kvalitě.

Více informací se dozvíte na našem blogu.

 

Více Méně

Rok: 2012
Označení: Shu puerh
Země původu: Čína



Puerh