.

2009 Mengla Gushu Bing Cha

země původu Čína

50g
Sáček se ziplockem
26,93

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Puerh z divokých stromů
Tento mimořádně povedený sheng puerh ve 400g koláči ze starých divokých stromů pochází z rukou čajového mistra Jingong Yu. Koláč je tvořen převážně delším, avšak mladým ochmýřeným nelámaným listem. Jeho tmavší zeleno hnědá metalická barva dává tušit určitou vyzrálost. Vůně suchého listu je příjemně vyvážená s lehkou zemitostí, sladkou kořeněností, peprností až nepatrnou kouřovostí.
Zlatě zelený, nálev velmi příjemné minerální, hebké krémové chuti se sladce peprnými tóny, stopou vanilky, máty a s bylinně dřevitým euforizujícím dozvukem, který trvá nekonečně dlouho.

Doporučená příprava asijským způsobem: 5 g čaje vložíme do malé 100 až 150 ml konvičky či gaiwanu zaléváme vodou prošlou varem o teplotě 95°C. Luhujeme velmi krátce cca 10 vteřin, čaj snese tímto způsobem zhruba 8 - 10 nálevů. Vrcholu dosahuje mezi 3 až 6 nálevem, později je třeba dobu luhovární prodlužovat.

Pečlivě vybrané listí pochází z přibližně 300 let starých stromů, velkoliské yunnanské variety čajovníku, rostoucích divoce v džungli v horách kraje Mengla v okresu Xi Shuang Banna jihočínské provincie Yunnan. Protože jde o vzrostlé stromy, které rostou jako solitéři hluboko v džungli, jejich sběr je mimořádně náročný. Sběrači musí šplhat do jejich korun, kde ručně sbírají čajové listy. Ty jsou pak pečlivě vytříděny a zahřáty na litinových pánvích wok, pod kterými se topí výhradně dřevem. Následné rolování a hnětení listu probíhá též pouze ručně. Čaj je pak sušen na slunci.

Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Rok: 2009
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína