Wuyi Hong Shui Oolong Tea Cake

země původu Taiwan

100g
Koláč
795
10g
Vzorek
98

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Do stogramových koláčků lisovaný taiwanský oolong pocházející z čajovníku kultivaru Wuyi. Jeho původ je možné dohledat až do bájného pohoří Wuyi v jihočínské provincii Fujian, odkud na Taiwan přišla většina čínských přistěhovalců. Čajovníky byly pěstovány na farmě pana Yu, který hospodaří v harmonickém souladu s přírodou a nepoužívá žádné chemické prostředky k hubení škůdců či na podporu růstu.
Pevněji lisovaný, poměrně velký, mírně oxidovaný suchý list tmavší kovově zelené barvy a příjemně smetanové, jemně štiplavé vůně. Nálev světlé, zlatavě zelené barvy, intenzivní, sladce ovocné jemně kořeněné chuti s nasládlým hedvábně hebkým pocitem v ústech a dlouhým dozvukem sladkého dřeva a stopou anýzu. 
Místní název: 武夷紅水烏龍茶餅
Sklizeň: květen 2018, pečeno v červnu a následně lisováno v červenci 2018
Kultivar: Wuyi
Původ: Ming Jian, Nantou County, Taiwan
Nadmořská výška: 300 - 400 m 
Míra oxidace: 30 – 40 %
Farmář: Mr. Yu (natural farming)

Příprava: doporučujeme čaj připravovat v malém množství vody cca 1,5 dcl. Do vyhřáté konvičky nebo slíváčku vložíme cca 3 g čaje a zalijeme převařenou vodou o teplotě 85°C. Louhujeme 1-1,5 minuty, poté slijeme do šálku. To můžeme mnohokrát opakovat až do doby, kdy nám čaj chutná. Při dalších nálevech pozvolna zvyšujeme teplotu i dobu louhování.

 

 

Více Méně

Oblast: Taiwan - Mingjian, okres Nantou
Rok: 2018
Země původu: Taiwan



Oolong