Natural Farming Jin Xuan Oolong 有機金萱烏龍

země původu Taiwan

50g
Alu sáček vakuově balený
175

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Lehce oxidovaný oolong kultivaru Jin Xuan (TTES12, Golden Daylilly) pěstovaný v nadmořské výšce 300 - 350 m v kraji Nantou u městečka Ming Jian na západě ostrova Taiwan. Čaj byl vypěstován a zpracován panem Caiem, který pěstuje čaje v režimu Natural Farming v souladu s okolní přírodou bez použití chemických hnojiv či pesticidů. Sklizeň z dubna 2019, jen lehká 15% oxidace listu, tradiční pevné rolování do drobných kuliček tmavší zelené barvy a sladce smetanové vůně. Čirý, světle zelený nálev intenzivní květinové vůně (ovocné stromy, jabloně) se stopou citrusů a pryskyřice (řecká masticha), hebké smetanové chuti se sladkou vanilkou v dozvuku.
 

Příprava: doporučujeme čaj připravovat v malém množství vody cca 1,5 dcl. Do vyhřáté konvičky nebo slíváčku vložíme cca 3 g čaje a zalijeme převařenou vodou o teplotě 85°C. Louhujeme 1-1,5 minuty, poté slijeme do šálku. To můžeme mnohokrát opakovat až do doby, kdy nám čaj chutná. Při dalších nálevech pozvolna zvyšujeme teplotu i dobu louhování.

Název Jin Xuan (v překladu Golden Daylily, květina Zlatá Denivka Hemerocallis) označuje specifický kultivar vyvinutý počátkem osmdesátých let taiwanským výzkumným ústavem Taiwan Research and Experiment Station (TRES), což je národní institut zabývající se rozvojem čajového průmyslu na Taiwanu. Tento ústav používá pro označování zavedených kultivarů, které zde vznikly, číselnou řadu. Kultivar Jin Xuan nese označení číslem 12, někdy též TRES #12 nebo T-12. Pro svou hebkou, smetanově krémovou chuť se občas u tohoto kultivaru setkáme s označením mléčný oolong. Často je tato mléčná chuť uměle podporována přidanými chuťovými aditivy, ne však v našem případě.
Nature Farming Jin Xuan  有機金萱烏龍
Farmář: pan Cai
Styl pěstování: Nature Farming

Více Méně

Oblast: Taiwan - Mingjian, okres Nantou
Rok: 2019
Země původu: Taiwan



Oolong