Bancha BIO

země původu Japonsko


Sypaný čaj
98 Kč / 50g
10g
Vzorek
25

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zelený čaj z jihojaponské Kagošimy
Bancha Keiko pochází z větších listů, které na jaře vyraší pod prvními výhonky, tzv. „kariban“. Vyroste a sklízí se po prořezání keříků mezi prvním a  druhým sběrem. Čaj má nálev svěže zelené barvy a harmonické chuti. Je vhodný k celodennímu popíjení a osvěžení. Díky tomu, že listy zeleného čaje nejsou fermentovány, obsahují více antioxidantů  a vitamínů než čaje černé.
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.

Příprava: 3 čajové lžičky (10g) čaje na 1l vody prošlé varem a vychladlé na 75°C. Louhujeme 40 vteřin. Při druhém nálevu zchladíme vodu také na 75°C, sléváme však po 15 a při třetím po 30 vteřinách.
 

 

Bio čaje z Kagoshimy
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.
Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.

 

Více Méně

Forma: Celolistový
Oblast: Japonsko - Kagoshima
Sklizeň: 1. sklizeň
Značka: BIO
Země původu: Japonsko



Keiko