.
/_files/image/RUZNE/Matcha_profilovky/13460_1_Kabuse%20No%201.jpg

Keiko

Japonské zelené čaje KEIKO pocházejí ze samotného jihu Japonska, z ostrova Kjúšú. Hlavním městem oblasti je Kagošima, proto mluvíme o čajích z Kagošimy. S osmi tisíci hektary čajových zahrad jde o druhou největší oblast produkce v Japonsku. Místní velmi teplé klima a vysoká vlhkost velmi svědčí pěstování čaje. Podobně jako v jiných částech Japonska se i zde čajové keříky těsně před sklizní, na dobu asi deseti dnů, částečně zakrývají speciálními sítěmi „kabusé“. Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se tak velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Zastíněný čaj vytváří v listech více aktivních látek, chlorofylu, ale i vitamínů a aminokyselin. Takový čaj je pak aromatičtější, svěžejší a méně hořký.