.

Yu Chi Hong Yun Black Tea T-21

země původu Taiwan

50g
Sáček
775

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Yu Chi Hong Yun Black Tea T-21

Vzhledem velmi ušlechtilý a ukázkově zpracovaný suchý list. Nelámaný, poměrně dlouhý, lehce spirálovitě rolovaný, velmi tmavého vzhledu, plný divokých lesních vůní, medu a pryskyřice. Zářivý zlato rudý nálev plné, vyrovnané, řízné chuti, jasného exoticky dřevnatého těla s tóny kompotovaného peckového ovoce mísící se s citrusy a špetkou ostřejšího koření (pepř). Dlouhý mírně opojný aftertaste.

Místní název: 魚池紅韻紅茶
Kultivar: TRES 21 Hong Yun
Původ: Yu Chi Township, Nantou County, Taiwan
Nadmořská výška: 600 - 800 m 
Míra oxidace: 90 - 100 %
Farmář: Mr. Lee (natural farming)

Příprava čaje Yu Chi Hong Yun

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 60 vteřin.

Natural Farming na Taiwanu

Kultivar nesoucí název Hong Yun je výsledkem křížení taiwanského divokého čajovníku Shancha  s čajovníky pocházejícími z pohoří Huang Shan v čínské provincii Anhui, které jsou světově známé díky černému čaji Qimen (též Keemun). V obou případech „rodičů“ jde o zcela mimořádné a vybrané čaje s nezaměnitelným charakterem, půvabnou jemností, o čaje velmi snadné na pití. A stejně tak je tomu i v případě taiwanského červeného čaje Hong Yun. Po Qimenu zdědil ovocné tóny divokých třešní, které se krásně mísí se sladkou medovou hloubkou a plností divokého Shancha. Výsledkem je překvapivě vyrovnaná a srozumitelná kombinace vůně a chuti. Velmi hebká až sametová chuť s pestrou paletou tónů, které atakují naše chuťové pohárky.
Konkrétně tento čaj pochází z farmy pana Lee ležící nedaleko městečka Yu Chi v kraji Nantou rozprostírající se v nadmořské výšce od 700 do 1200 metrů nad mořem. Pan Lee pěstuje čajovníky přirozeným způsobem bez použití chemické ochrany před škůdci na Taiwanu běžně nazývané „natural farming“. Lístky byly ručně sbírány, plně oxidované a v konečné fázi zpracování bez jakéhokoliv pečení.

Forma: Černý čaj celolistový
Oblast: Taiwan
Rok: 2023
Označení: TRES 21 Hong Yun
Země původu: Taiwan