Yu Chi Hong Yun Black Tea T-21

země původu Taiwan

50g
Alu sáček vakuově balený
635

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Černý čaj z přirozeného zemědělství
Vzhledem velmi ušlechtilý a ukázkově zpracovaný suchý list. Nelámaný, poměrně dlouhý, lehce spirálovitě rolovaný, velmi tmavého vzhledu, plný divokých lesních vůní, medu a pryskyřice. Zářivý zlato rudý nálev plné, vyrovnané, řízné chuti, jasného exoticky dřevnatého těla s tóny kompotovaného peckového ovoce mísící se s citrusy a špetkou ostřejšího koření (pepř). Dlouhý mírně opojný aftertaste.

Místní název: 魚池紅韻紅茶
Kultivar: TTES 21 Hong Yun
Původ: Yu Chi Township, Nantou County, Taiwan
Nadmořská výška: 600 - 800 m 
Míra oxidace: 90 - 100%
Farmář: Mr. Lee (natural farming)
 

Příprava: Menší hrst lístků (cca 5g čaje) vložíme do vyhřáté malé konvičky o objemu 1,5 dcl a zalijeme vodou o teplotě 90 - 95ᵒC. Necháme louhovat jednu minutu a slijeme do vyhřátých šálků. To můžeme opakovat s postupným prodlužováním doby louhování, dokud nám čaj chutná. Většinou, zvláště v případě vyšších tříd, je možné udělat až deset nálevů.

Nature Farming na Taiwanu
Kultivar nesoucí název Hong Yun je výsledkem křížení taiwanského divokého čajovníku Shancha  s čajovníky pocházejícími z pohoří Huang Shan v čínské provincii Anhui, které jsou světově známé díky černému čaji Qimen (též Keemun). V obou případech „rodičů“ jde o zcela mimořádné a vybrané čaje s nezaměnitelným charakterem, půvabnou jemností, o čaje velmi snadné na pití. A stejně tak je tomu i v případě taiwanského červeného čaje Hong Yun. Po Qimenu zdědil ovocné tóny divokých třešní, které se krásně mísí se sladkou medovou hloubkou a plností divokého Shancha. Výsledkem je překvapivě vyrovnaná a srozumitelná kombinace vůně a chuti. Velmi hebká až sametová chuť s pestrou paletou tónů, které atakují naše chuťové pohárky.
Konkrétně tento čaj pochází z farmy pana Lee ležící nedaleko městečka Yu Chi v kraji Nantou rozprostírající se v nadmořské výšce od 700 do 1200 metrů nad mořem. Pan Lee pěstuje čajovníky přirozeným způsobem bez použití chemické ochrany před škůdci na Taiwanu běžně nazývané „natural farming“. Lístky byly ručně sbírány, plně oxidované a v konečné fázi zpracování bez jakéhokoliv pečení.

Více Méně

Forma: Celolistový
Oblast: Taiwan - Yu chi u jezera Sun Moon
Rok: 2019
Označení: TTES 21 Hong Yun
Země původu: Taiwan



Černý čaj